Batterijsystemen

Voor optimale prestaties moet een batterij altijd specifiek gedimensioneerd worden voor elk systeem. Defion heeft jarenlange ervaring met diverse soorten accu's, variĆ«rend van 2V, AGM, GEL, open-lood tot Li-ion ijzer fosfaat accu's. Elk type accu heeft zijn voor- en nadelen, waarbij de juiste accu voor de applicatie gekozen wordt op basis van de ontlaadstroom, op- en ontlaadcycli, temperatuurbereik, massa, afmetingen en prijs.

Om de maximale levensduur van een accu te verkrijgen zijn er limieten aan hoever en hoe snel de accu ontladen en opgeladen kan worden. Defion kan u adviseren per type accu waar deze limieten liggen. Samen met de specificatie van het te ontwerpen of bestaande systeem kan de accu gekozen worden welke de beste prestaties geeft. Uiteraard is dit een samenspel van prijs en prestatie.

Een accu is zo goed als de lader

Een accu kan niet zomaar geladen worden met elk type acculader, er zijn verschillen tussen 1,3 en 5 traps-laders. Ook zal afhankelijk van het type accu en de omgevingstemperatuur de laadspanning aangepast moeten worden. Wij kunnen altijd de juiste acculader en accu combinatie met de juiste capaciteit en laadstroom voor u selecteren of definiƫren.

Terug naar overzicht
Website powered by Ondernemerswebsites.nl.